Učenje, inštrukcije fizike in popravci

Fizika me ni nikoli kaj prida veselila, vendar se snovi ni bilo problem naučiti, saj si moral zgolj znati enačbe in nato reševati naloge. V tretjem letniku gimnazije pa je postala fizika tako težka, da mi tovrstno učenje ni več zneslo, zato se bile potrebne inštrukcije fizike.

Inštrukcije Ljubljana

Najprej je bilo treba seveda najti inštruktorja. Mislila sem, da ne bo težav, saj vendar živim v Ljubljani, torej bi se morale inštrukcije fizike najti brez težav. Pa ni bilo povsem tako – očitno je veliko povpraševanja prav za inštrukcije iz fizike in matematike, tako da sem kar nekaj časa iskala inštruktorja, ki je bil na voljo takrat, ko sem želela sama. Izkazalo se je, da je večina inštruktorjev študentov, torej imajo ti tudi svoje obveznosti.

Inštrukcije fizike ali popravci?

Ker sem se za inštrukcije odločila takoj, ko so mi ocene začele padati, sem lahko z inštruktorjem začela delati dejansko tam, kjer se je zataknilo, nato pa sva nadaljevala sproti. Nekaj sošolk mi je dejalo, zakaj sploh rabim inštrukcije, saj nimam negativne ocene – a ravno v tem je bil vse smisel: imeti inštrukcije fizike zato, da do negativne ocene sploh ne pride!
Da sem ravnala prav se je seveda izkazalo konec leta, ko sem imela fiziko zaključeno 4 (vse ostalo sem imela 5), dve sošolki pa je doletel popravni izpit. In takrat ju je seveda še kako zanimalo, kdo je moj inštruktor in ali bi pomagal tudi njima.

Učenje čez noč se ne obrestuje

Če hočeš z dobrim uspehom narediti gimnazijo, saj ti je to pomembno zaradi nadaljnjega študija, potem vsekakor velja, da se je treba že v dijaških letih naučiti, da je potrebno sprotno učenje. Če si snov puščaš in z učenjem odlagaš, je slabo – večer pred kontrolko se ne moreš naučiti dovolj, pa četudi bediš celo noč. Zgodi se ti le to, da si med reševanjem testa utrujen in zaspan, ocena pa je potem še slabša.

Leave a comment

Your email address will not be published.