Kakšne inštrukcije Ljubljana ponuja kot najboljše?

Pravijo, da je v znanju moč, da bi do njega prišli, pa se moramo v prvi vrsti naučiti vsega tistega, kar so že doumeli in raziskali drugi. Šolski sistem torej v veliki meri temelji na tem, da si zapomnimo čim več podatkov, manj pa na tem, da raziskujemo in odkrivamo sami. To pa je za marsikoga zelo naporno – memorizacija podatkov, ki jih včasih niti ne razumemo, lahko hitro postane prezahtevna in pričnejo se slabe ocene.

Da bi ocene popravili, se dijaki večinoma odločajo za inštrukcije, med katerimi so najbolj pogoste inštrukcije matematike in inštrukcije fizike, kmalu za njima pa je še kemija. Zakaj? Ker gre ravno tu za snov, ki jo je najteže doumeti, saj gre za težko doumljive pojave, za katere vsi vemo, da obstajajo in jih vsak dan vidimo vse okoli sebe, težje pa pojasnimo, po kakšnem principu delujejo – gre za stvari, ki jih ne moremo prijeti, za nevidne sile in vezi, za imaginarna števila in tako naprej.

In kakšne inštrukcije Ljubljana ponuja svojim dijakom? Pravzaprav je v našem glavnem mestu najlaže najti inštruktorja, saj nudijo inštrukcije tudi mnogi študentje, sicer pa se s tem poslom profesionalno ukvarja tudi nekaj podjetij. Ta so odlična izbira, kajti skrbijo, da so cene primerne in usklajene med posameznimi inštruktorji, da je za storitev izdan račun, da so inštruktorji res usposobljeni, prav tako pa zaradi večjega nabora inštruktorjev omogočajo, da so ure inštrukcij prilagojene dijakom. Ti si lahko izberejo inštruktorja, ki jim ustreza, si zaželijo inštrukcije na domu, z inštruktorjem, ki je na voljo ob želeni uri …

Zakaj je prav, da je inštruiranje organizirano?

Nekateri bi dejali, da v prvi vrsti zato, ker gre za pridobitno dejavnost in ni prav, da jo nekdo opravlja na črno. Po drugi strani pa je treba tudi skrbeti, da so inštruktorji zares dobro in primerno izobraženi – marsikdo ponuja inštrukcije na črno, a če zanje ni usposobljen, boste morda za osvojitev snovi potrebovali 3 ali 5 ur, medtem ko bi jo pri kakovostnem inštruktorju usvojili že v uri ali dveh.

Leave a comment

Your email address will not be published.